Az ajtó méreteinek jelentése

A Standard Door Kft. Által forgalmazott beltéri ajtók kizárólag " MAGYAR SZABVÁNYOS" méretben érhetőek el. Ettől eltérő "EGYEDI MÉRETEKET" nem áll módunkban kiszolgálni. A beltéri ajtó megnevezésében szereplő méretek a beépítéshez szükséges szabad falnyílás méretek jelölik.

A beltéri ajtók másik jellemző mérete a beépítéshez szükséges fal vastagságnak a mérete.



 

Balos és jobbos nyitásirányok

A beltéri ajtók nyitási irányának meghatározása minden esetben a vevő feladata. Ebből fakadó utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni. A helyes meghatározás a következőképen történik: Minden esetben a belső oldalról határozzuk meg a nyitási irányt, úgy hogy ha magam fele nyitom az ajtót, akkor melyik oldalon van az ajtó pánt.

Pl.:

Amennyiben magam fele nyitom az ajtót és a pánt bal oldalon van, a kilincs pedig jobb oldalon, abban az esetben az ajtó nyitási iránya "BALOS".

Abban az esetben, ha a pánt a jobb oldalon van és a kilincs a bal oldalon és magam fele nyitom az ajtót, akkor az ajtó nyitási iránya "JOBBOS".

Az alábbi képen az ajtó felülnézetből van ábrázolva:

 

Beltéri ajtó tisztítása

A tisztításhoz és karbantartáshoz enyhe oldószermentes tisztítószereket kell használni. Tilos bármiféle tisztítópor és paszta használata, mert a termék struktúráját korcolhatják és sérthetik. A tömítéseket javasoljuk vazelin vékony rétegével megkenni. Figyelem! A termékeket a fautánzó anyagokból gyártják és ezért a nedvességgel való érintkezést kerülni kell.


 

Új megoldás az utólag szerelhető tok átalakítására

 

Az általunk forgalmazott átfogó tokok a szokásosnál szélesebb tartományban állíthatóak. Egy 95-114mm falvastagságra javasolt átfogó tokot, egy ügyes megoldással akár 80mm vastag falra is felszerelhetünk.
A tokon és a kivehető borításon található perforáció levágásával 15mm-rel csökkenthető a tok mélysége.
Ezzel a módszerrel a tok 80 mm és 114 mm közötti mérettartományban képes átfogni a falcsonkot.